Genealogie - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Genealogie

Werkgroepen
Werkgroep Genealogie
De Werkgroep Genealogie onderzoekt familienamen en helpt een ieder die vragen heeft over genealogie. Daarnaast organiseert zij elk jaar een open dag, waarbij een familienaam centraal staat, welke geheel uitgezocht is door de werkgroep. Het is een enthousiaste werkgroep die veel lof krijgt voor haar werk en publicaties.

Alle publicaties van de werkgroep kunt u nabestellen, zie hiervoor Publicaties/Genealogie.

Contactpersoon voor de werkgroep is: Annie Albers-Fransen   13.albers@gmail.comGenealogische dag 2024 een groot succes
Op zaterdag 25 mei is in de kerk in Gorssel de 27ste genealogische dag van De Elf Marken gehouden. De dag stond in het teken van de familie Makkink. Hun stamboom was door de genealogische werkgroep uitgeplozen en in een prachtig boek van maar liefst 282 pagina’s vastgelegd. In het boek is informatie te vinden over circa 1100 mensen met de naam Makkink. Voorzitter Jan Haijtink kon zaterdagochtend het eerste exemplaar van het boek overhandigen aan Thea en Wim Makkink uit Drempt.
Ruim 200 bezoekers konden worden verwelkomd. Daaronder natuurlijk heel veel mensen met de naam Makkink, die wilden zien hoe hun genealogische gegevens in het boek verwerkt waren. Ze kwamen overal vandaan. Niet alleen uit Gorssel en omgeving, maar hun woonplaatsen varieerden van Roderesch in Drente tot Brussel en van Nijmegen tot Rotterdam. Zij genoten van de grote hoeveelheid informatie die over hen gepresenteerd werd. Na afloop ging bijna iedereen met een exemplaar van het dikke Makkink-boek onder de arm huiswaarts. De dag was niet alleen voor de Makkinks van interesse, maar iedereen die geïnteresseerd is in genealogie kon terecht bij de diverse standhouders, die allemaal iets presenteerden op het gebied van genealogie. Kortom, het was een leerzame en vooral gezellige dag.
Tot slot wil ik graag de leden van de genealogische werkgroep noemen. Dat zijn Annie Albers, Gerry Dijkerman, Anny Nijenhuis, Thea en Wim Makkink, Jan Stegeman, Jenny Groot Bronsvoort en onze eigen Wim Makkink. Het zijn zij die ervoor gezorgd hebben dat deze informatieve en gezellige dag voor de 27ste keer georganiseerd kon worden. Bovendien slaagden ze er in alle informatie in een prachtig boek onder te brengen. Een geweldig naslagwerk voor iedereen die iets met de familie Makkink te maken heeft.  
Gelukkig zijn er nog enkele exemplaren van het boek over. Voor degenen die de genealogische dag gemist hebben is het nog mogelijk om bij De Elf Marken het boek te bestellen. Stuur een e-mail naar info@deelfmarken.nl of kom langs tijdens onze openingstijden. Deze zijn te vinden op www.deelfmarken.nl. De prijs bedraagt € 40,-
 
                          
De eerste vermelding van Makkink was in 1382: erf Mackinck (erf Smacking) met als eigenaar het landgoed Hackfort in Vorden. Het herenhuis is in 1913 afgebroken. Het koetshuis en de boerderij zijn bewaard gebleven. Het boek begint in 1724 als Jan Goossens Enserink en zijn vrouw de naam Makkink aannemen.

                     

                       Eén van de elfhonderd Makkinks die in het boek beschreven worden.
Terug naar de inhoud