Excursies en lezingen - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Excursies en lezingen

Activiteiten

De Elf Marken viert 40-jarig jubileum in Almen
De Historische Vereniging De Elf Marken viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. In verband daarmee wordt achtereenvolgens in de vijf dorpen Almen, Harfsen, Gorssel, Epse en Eefde een jubileumavond gehouden, waarbij de geschiedenis van het betreffende dorp centraal zal staan.

Op 20 april a.s. wordt afgetrapt in Almen. Daar zal voorzitter Jan Haijtink een interessante presentatie geven over de geschiedenis van het dorp Almen.
 
Alle Almenaren en verder iedereen die geïnteresseerd is in de historie van dit prachtige dorp zijn van harte uitgenodigd om deze avond met ons te vieren. De entree is gratis en dat geldt ook voor een kop koffie/thee bij binnenkomst en een consumptie in de pauze.
 
·         Datum: donderdag 20 april 2023                                                                                                   
·         Locatie: Ons Huis, Dorpsstraat 37 in Almen                                                                                                     
·         Zaal open: 19.30 uur
·         Aanvang: 20.00 uur
  
Aan het eind van de avond bieden wij u een boekje over de geschiedenis van De Elf Marken aan. Daarin kunt u lezen dat de vereniging is ontstaan uit een ludieke actie van een carnavalsvereniging en dat het eerste onderkomen de zolder van ‘Ons Huis’ in Almen was. Stap voor stap heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste culturele organisaties van de voormalig gemeente Gorssel. In het laatste hoofdstuk beschrijven we de veelheid van activiteiten en taken van de huidige vereniging.
We wensen u alvast een gezellige, feestelijke en leerzame avond toe.De Elf Marken viert 40-jarig jubileum in Harfsen
De Historische Vereniging De Elf Marken viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. In verband daarmee wordt achtereenvolgens in de vijf dorpen Almen, Harfsen, Gorssel, Epse en Eefde een jubileumavond gehouden, waarbij de geschiedenis van het betreffende dorp centraal zal staan.
 
Harfsen
Op dinsdag 16 mei a.s. is de jubileumavond in Harfsen. Daar zal bestuurslid Gerri Smale-Bielderman een presentatie geven over de geschiedenis van Harfsen.
Alle Harfsenaren en verder iedereen die geïnteresseerd is in de historie van dit prachtige dorp en haar landelijke omgeving zijn van harte uitgenodigd om deze avond met ons te vieren. De entree is gratis en dat geldt ook voor een kop koffie/thee bij binnenkomst en een consumptie in de pauze.

     
                                                       Halte GSM Harfser School                                                                                                                                      
 
·         Datum: dinsdag 16 mei 2023                                                                               
·         Locatie: Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 4-6, Harfsen                                                                                                      
 ·       Zaal open: 19.30 uur
 ·       Aanvang: 20.00 uur
 
Boekje
Aan het eind van de avond bieden wij u per gezin een boekje over de geschiedenis van De Elf Marken aan. Daarin kunt u lezen dat de vereniging ontstaan is uit een ludieke actie van de carnavalsvereniging in Gorssel en dat De Elf Marken van 1991 tot 2011 haar onderkomen had in de vroegere kleuterschool aan de Hulstweg in Harfsen. De historische vereniging noemde dit clubgebouw ‘Het Richtershuis’.
Stap voor stap heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste culturele organisaties van de voormalig gemeente Gorssel. In het laatste hoofdstuk beschrijven we de veelheid van activiteiten en taken van de huidige vereniging.Terug naar de inhoud