Nieuwsbrief 1 - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief 1

Publicaties > Nieuwsbrieven > 2020
Beste leden,   
 
De Elf Marken is een levendige vereniging met heel veel activiteiten. Tot nu toe informeerden we u elk kwartaal in Ons Markenboek over lezingen, exposities, wandelingen, openstellingen van het tramhuis en dergelijke. Dat zullen we in de toekomst ook blijven doen. Het bestuur heeft echter de behoefte om ook tussentijds met haar leden te kunnen communiceren. Vandaar dat u hierbij de eerst e-mailnieuwsbrief voor leden van De Elf Marken ontvangt. Hopelijk zullen er nog vele volgen.
 
Historisch Plaatjesboek “Gemeente Gorssel door de jaren heen“.
In het afgelopen voorjaar is door een groot aantal vrijwilligers van De Elf Marken hard gewerkt aan een plaatjesboek over de dorpen in de oude-gemeente Gorssel.   
Het boek is een initiatief van Jumbo Gorssel. Er zit dus wel een commercieel tintje aan. Het boek is niet te koop, maar wordt door Jumbo Brinkman verstrekt. Iedereen moet zelf de plaatjes er nog in plakken. En die plaatjes kun je verzamelen door regelmatig boodschappen te doen bij Jumbo Brinkman. De opzet is zodanig dat het mogelijk is om alle plaatjes voor een compleet fotoboek te sparen. Plaatjes kunnen natuurlijk ook onderling geruild worden. Het eindresultaat is een prachtig boekwerk met heel veel foto's en informatie over de Oude Gemeente Gorssel door de jaren heen.

Door mee te werken aan deze actie hoopt De Elf Marken de belangstelling voor de historie van de eigen omgeving te bevorderen en daardoor ook nieuwe leden voor onze historische vereniging te werven.  

In de week van 21-27 september worden de boeken in de oude Gemeente Gorssel huis aan huis bezorgd. Hebt u een nee/nee sticker op de deur of om andere reden geen boek ontvangen dan kunt u in de winkel van Jumbo Gorssel een boek afhalen. De plaatjesactie zal op 30 september van start gaan. We hopen dat u veel plezier aan deze actie zult beleven.
Rabo ClubSupport 2020
 
De RaboClubSupport is de jaarlijkse actie van de Rabobank om lokale verenigingen te ondersteunen. Het is de opvolger van “Hart voor de Achterhoek”. Alle leden van de Rabobank ontvangen een brief van de bank met daarin het recht om vijf stemmen op verenigingen naar uw keuze uit te brengen. U mag maximaal twee stemmen per vereniging uitbrengen. Wij vragen u om in elk geval twee stemmen uit te brengen op De Elf Marken. Als dit voldoende leden doen dan moet dit een substantieel bedrag voor de kas van De Elf Marken opleveren. Vorig jaar leverde de actie een bedrag van meer dan € 800 op. U kunt uw stem uitbrengen in de actieperiode van 27 september tot 11 oktober 2020.  
Bent u wel klant, maar geen lid van de Rabobank, wordt dan snel lid. Behalve dat u dan onze vereniging kunt ondersteunen heeft dit ook nog enkele andere voordelen. Lid worden kan heel gemakkelijk in de Rabo App of via de website www.rabobank.nl/noa onder het blokje “De voordelen van het lidmaatschap”.
75 jaar Vrijheid
Dit voorjaar stonden heel veel activiteiten in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid op het programma. In verband met de coronacrisis moest vrijwel alles uitgesteld worden tot volgend jaar. Wel doorgegaan is de verzameling van bevrijdingsverhalen die we op onze website hebben geplaatst.  Als voorbeeld noemen we hier het verhaal "Notities van de Torenhaan" uit Almen. Zie link http://www.deelfmarken.nl/kerktoren.html. En als u toch op de website bent, kijk dan ook even naar de bevrijdingsverhalen van de andere dorpen. Klik op 'dorpen' en daarna op 'WO2'.  

Het Tramhuis
De Elf Marken probeert altijd zo open mogelijk te zijn voor bezoekers. Helaas gooit de coronacrisis op dit moment roet in het eten. Omdat vrijwel alle vrijwilligers tot de risicogroep behoren hebben we moeten besluiten om het Tramhuis voor bezoekers te sluiten. Hebt u vragen, bel of mail dan naar een van de vrijwilligers/bestuursleden. Hun contactgegevens vindt u op de website www.deelfmarken.nl en in ons kwartaalblad "Ons markenboek".
Tot slot
Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, mail dan naar d11m.nieuwsbrief@outlook.com.
Met vriendelijke groet,
Gerrit Groot Wassink
Redactie Nieuwsbrief
Terug naar de inhoud