Exposities - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Exposities

Activiteiten
Nieuwe Expositie:

Fototentoonstelling oud Harfsenaar Wim Brummelman:

Vanaf de open dag op zaterdag 2 november tot en met 3 december zijn in de presentatieruimte foto’s te zien die Wim Brummelman heeft gemaakt in India.
Wim Brummelman (Harfsen, 1952) was van 2008 tot 2012 correspondent voor NRC Handelsblad in Zuid-Azië, met New Delhi als standplaats.
Naast zijn werk als schrijvend journalist probeerde hij de expressieve wilskracht van ‘gewone’ Indiërs in beelden vast te leggen.
Het gaat om mensen die (vaak) in moeilijke omstandigheden moeten overleven, maar (meestal) vastberaden en trots de wereld inblikken. Zij maken India ‘shining’ .

De foto’s zijn ook van nabij te zien op de open dag op zaterdag 2 november. Wim Brummelman is die dag ook aanwezig om iets te vertellen over zijn werk in India en zijn buurlanden en om vragen te beantwoorden. Naast de geëxposeerde foto’s is er een doorlopende diapresentatie van nog meer beelden uit onder andere India, Pakistan, Afghanistan en Sri Lanka.


 

 


AFGELOPEN:

Expositie Annemarie Hakvoort en Open Huis in het Tramstation
 
 
In de decembermaand is in het Tramstation Gorssel het werk te zien van Annemarie Hakvoort. Haar sferische landschappen in acryl en olieverf worden gekenmerkt door intense kleuren en een losse stijl. Elk schilderij verwezenlijkt een eigen sfeer. De oorspronkelijk uit Rotterdam afkomstige kunstenaar heeft haar hart aan de Achterhoek verpand.
 
Ze zegt hierover: “het landschap achter de IJssel ademt een eeuwenoud gevoel van “zijn”. Door in alle rust te verstillen kan ik zelf ook in deze staat komen. Deze zijnskwaliteit breng ik al schilderend over het doek. Mijn schilderijen zijn daarmee een weerspiegeling van zowel het uiterlijke plaatje als mijn innerlijke landschap”.
 
 
Als kind is Annemarie Hakvoort begonnen met aquarelleren, later kwam daar acryl en olieverf bij. Toen de beroepskeuze kwam, wilde ze graag iets met kunst en met mensen doen. Het werd de opleiding Kunstzinnige Therapie in Leiden. Na een aantal jaar in dit vak gewerkt te hebben, pakte ze zelf het schilderspenseel weer op. Als kunstenaar exposeert Annemarie Hakvoort regelmatig en geeft ook workshops. Daarnaast werkt ze als kunstzinnig coach in bij een loopbaanbegeleidingbureau. Haar atelier is gevestigd in de Proeflokalen ( Vispoortplein) in Zutphen.”
 
Meer informatie over de schilderijen is te vinden op de website http://www.annemariehakvoort.nl

voorbeeld van het werk van Annemarie HakvoortAfgelopen:

Expositie Henk van Lottum
Tot en met 28 november is op het perron van het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Henk van Lottum te zien. Henk is in 1945 in Zwolle geboren.

Henk heeft een bèta achtergrond en schildert sinds 2012. Hij wilde gewoon eens proberen hoe het schilderen voelde. Al snel had hij het gevoel dat hij er iets van zichzelf in kwijt kon en dat gevoel heeft hij steeds meer. De onderwerpen hebben veelal betrekking op natuur en landschappen, maar hij schildert ook wel abstracte patronen. Henk is autodidact en heeft 1 jaar gewerkt in het atelier van Theo Ettema. Henk heeft niet zo'n behoefte aan volgen van lessen, want hij wil vrij zijn in zijn gebruik van kleur en techniek. Hij werkt zowel met acryl als met olieverf.

Over zijn werk vertelt Henk het volgende: Ik wil mijn persoonlijke beleving van de omringende wereld in mijn schilderijen tot uiting brengen. Het is voor mij een kwestie van kijken en laten ontstaan, het beeld niet opdringen of afdwingen.
Ik vind het fijn om te leren tijdens het schilderen, zelf te kijken hoe anderen werken.
Ik zeg meestal: "ik doe maar wat" en dit is niet badinerend bedoeld maar dat geeft aan dat ik tijdens het schilderen pas ontdek wat ik wil, hoe het voelt, al staat het onderwerp wel vast. Ik schilder graag in veel lagen omdat volgens mij de kleuren dan pas echt gaan leven. Verder heb ik nog heel veel ideeën, die ik graag zou willen uitwerken, maar waarbij ik het gevoel krijg, dat ik te weinig tijd heb.
Naast schilderen fotografeert Henk ook en vooral weer natuur en landschappen. Tijdens de Open Dag van 3 november zal Henk van Lottum aanwezig zijn om vragen over zijn werk te beantwoorden.

Voor mensen die meer willen zien, kunnen naar zijn website gaan: www.oogenlens.nl
Openingstijden zie Tramstation

Terug naar de inhoud