Exposities - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Exposities

Activiteiten
Nieuwe Expositie:

Van 30 juli tot en met 3 september 2020 exposeert At Flierman uit Eefde in Het Tramstation te Gorssel aquarellen.
Het geëxposeerde werk bestaat uit stads- en strandgezichten en stillevens.

Over deze expositie kan At de volgende toelichting geven.
Tekenen deed ik weleens maar sinds 1987 ontdekte ik dat aquarelleren ook leuk was en heb mij hierin verder ontwikkeld. Het begon ermee dat ik alles heel precies ging schilderen, dus stillevens.
Nadat ik lessen heb gehad van Jacques Marris en nu al enige jaren schilderles heb van Marius van Dokkum heb ik andere technieken leren gebruiken. Bij voorbeeld af en toe pastel en acryl. Toch kwam ik steeds weer terug bij aquarel. En het "durven" gebruiken van meer water. De techniek van nat in nat werken geeft hele mooie effecten.
De combinatie aquarel met pastel is ook erg boeiend. Zie de schilderijen van het straatbeeld van Kathmandu in Nepal die dicht bij elkaar hangen (is al wat ouder werk). Het samenspel in kleuren van deze beide technieken is prachtig.

In de loop der jaren heb ik veel exposities gehad. Zo mocht ik ook twee maal in Shrewsbury in Engeland een tentoonstelling inrichten met mijn werk. In Engeland is de techniek aquarel heel geliefd.
Als gevolg van de coronacrisis is bezoek aan het Tramstation momenteel alleen op afspraak mogelijk. Daarvoor kan met At contact worden opgenomen via onderstaande contactgegevens. Van buitenaf zijn de exposities in het Tramstation permanent te zien.
Tel. 0627742658 of 0575 540 666
a.flierman@concepts.nl
Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.
Afgelopen Expositie:
Expositie schilderijen en houtsculpturen in het Tramstation
 

Tijdens deze eerste expositie in 2020 in het Tramstation in Gorssel tonen Giovanni Casander uit Gorssel en Bert Stroop uit Apeldoorn de objecten die zij de afgelopen jaren gemaakt hebben.
 
Giovanni Casander leeft zich sinds een jaar uit in het creëren van houten figuratieve voorwerpen, die zeer gedetailleerd zijn. Daarnaast heeft Giovanni zich de afgelopen jaren bekwaamd in het maken van aquarellen en realistische c.q. surrealistische olieverf schilderijen. Twee totaal verschillende kunstvormen maar dat spreekt hem juist erg aan.
 

werk van Giovanni Casander


Bert  Stroop is beeldhouwer in de traditionele zin van het woord met figuratieve, abstracte en organische objecten. Meestal in hout maar ook in steen. Hij houdt ervan om van het massieve materiaal van hout of steen, een open en slanke sculptuur te creëren. Daarbij geleid door het materiaal zelf, dat zich niet laat dwingen, zoals schimmels, rot, noesten en de natuurlijke grillige vorm en structuur van het materiaal. Daarnaast maakt Bert af en toe een uitstapje naar de schilderkunst, hetgeen meer en meer zijn passie is.
 
De ideeën ontstaan veelal door een wisselwerking tussen de kunstenaars onderling. Het is een boeiend traject om vanuit het niets naar een concreet resultaat toe te werken. Elke keer weer een ontdekkingstocht waarbij het eindresultaat pas aan het eind in zicht komt. De kunstenaars inspireren en motiveren elkaar.
 

Werk van Bert Stroop.


Openingstijden
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Tramstation: iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, en tijdens de open dag op zaterdag 1 februari 2020 van 10.30 tot 15.00 uur. Op 1 februari zijn beide kunstenaars in het Tramstation aanwezig om tekst en uitleg te geven. Van buitenaf zijn exposities in het Tramstation permanent te zien.

Contactgegevens :giovannicasander@hotmail.com en bert.stroop@gmail.com
 

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.
 Afgelopen exposities:

Fototentoonstelling oud Harfsenaar Wim Brummelman:

Vanaf de open dag op zaterdag 2 november tot eind december zijn in de presentatieruimte foto’s te zien die Wim Brummelman heeft gemaakt in India.
Wim Brummelman (Harfsen, 1952) was van 2008 tot 2012 correspondent voor NRC Handelsblad in Zuid-Azië, met New Delhi als standplaats.
Naast zijn werk als schrijvend journalist probeerde hij de expressieve wilskracht van ‘gewone’ Indiërs in beelden vast te leggen.
Het gaat om mensen die (vaak) in moeilijke omstandigheden moeten overleven, maar (meestal) vastberaden en trots de wereld inblikken. Zij maken India ‘shining’ .

De foto’s zijn ook van nabij te zien op de open dag op zaterdag 2 november. Wim Brummelman is die dag ook aanwezig om iets te vertellen over zijn werk in India en zijn buurlanden en om vragen te beantwoorden. Naast de geëxposeerde foto’s is er een doorlopende diapresentatie van nog meer beelden uit onder andere India, Pakistan, Afghanistan en Sri Lanka.


 

 


AFGELOPEN:

Expositie Annemarie Hakvoort en Open Huis in het Tramstation
 
 
In de decembermaand is in het Tramstation Gorssel het werk te zien van Annemarie Hakvoort. Haar sferische landschappen in acryl en olieverf worden gekenmerkt door intense kleuren en een losse stijl. Elk schilderij verwezenlijkt een eigen sfeer. De oorspronkelijk uit Rotterdam afkomstige kunstenaar heeft haar hart aan de Achterhoek verpand.
 
Ze zegt hierover: “het landschap achter de IJssel ademt een eeuwenoud gevoel van “zijn”. Door in alle rust te verstillen kan ik zelf ook in deze staat komen. Deze zijnskwaliteit breng ik al schilderend over het doek. Mijn schilderijen zijn daarmee een weerspiegeling van zowel het uiterlijke plaatje als mijn innerlijke landschap”.
 
 
Als kind is Annemarie Hakvoort begonnen met aquarelleren, later kwam daar acryl en olieverf bij. Toen de beroepskeuze kwam, wilde ze graag iets met kunst en met mensen doen. Het werd de opleiding Kunstzinnige Therapie in Leiden. Na een aantal jaar in dit vak gewerkt te hebben, pakte ze zelf het schilderspenseel weer op. Als kunstenaar exposeert Annemarie Hakvoort regelmatig en geeft ook workshops. Daarnaast werkt ze als kunstzinnig coach in bij een loopbaanbegeleidingbureau. Haar atelier is gevestigd in de Proeflokalen ( Vispoortplein) in Zutphen.”
 
Meer informatie over de schilderijen is te vinden op de website http://www.annemariehakvoort.nl

voorbeeld van het werk van Annemarie HakvoortAfgelopen:

Expositie Henk van Lottum
Tot en met 28 november is op het perron van het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Henk van Lottum te zien. Henk is in 1945 in Zwolle geboren.

Henk heeft een bèta achtergrond en schildert sinds 2012. Hij wilde gewoon eens proberen hoe het schilderen voelde. Al snel had hij het gevoel dat hij er iets van zichzelf in kwijt kon en dat gevoel heeft hij steeds meer. De onderwerpen hebben veelal betrekking op natuur en landschappen, maar hij schildert ook wel abstracte patronen. Henk is autodidact en heeft 1 jaar gewerkt in het atelier van Theo Ettema. Henk heeft niet zo'n behoefte aan volgen van lessen, want hij wil vrij zijn in zijn gebruik van kleur en techniek. Hij werkt zowel met acryl als met olieverf.

Over zijn werk vertelt Henk het volgende: Ik wil mijn persoonlijke beleving van de omringende wereld in mijn schilderijen tot uiting brengen. Het is voor mij een kwestie van kijken en laten ontstaan, het beeld niet opdringen of afdwingen.
Ik vind het fijn om te leren tijdens het schilderen, zelf te kijken hoe anderen werken.
Ik zeg meestal: "ik doe maar wat" en dit is niet badinerend bedoeld maar dat geeft aan dat ik tijdens het schilderen pas ontdek wat ik wil, hoe het voelt, al staat het onderwerp wel vast. Ik schilder graag in veel lagen omdat volgens mij de kleuren dan pas echt gaan leven. Verder heb ik nog heel veel ideeën, die ik graag zou willen uitwerken, maar waarbij ik het gevoel krijg, dat ik te weinig tijd heb.
Naast schilderen fotografeert Henk ook en vooral weer natuur en landschappen. Tijdens de Open Dag van 3 november zal Henk van Lottum aanwezig zijn om vragen over zijn werk te beantwoorden.

Voor mensen die meer willen zien, kunnen naar zijn website gaan: www.oogenlens.nl
Openingstijden zie Tramstation

Terug naar de inhoud