Excursies en lezingen - De Elf Marken

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Excursies en lezingen

Activiteiten

Lezingen in 2017:

 

 

Geplande Lezingen:
 
Waar               wanneer          onderwerp                              inleider                             
              
Gorssel           12 april           Putten 1944                            Evert de Graaf                       

Excursies in 2017


EXCURSIES IN 2017

Midzomeravondwandeling dinsdagavond 27 juni
Dit jaar willen we graag met u weer eens een avondwandeling maken. Deze keer is de keuze gevallen op het Hassinkbos in Epse. Het is al vijftien jaar geleden dat we daar een wandeling georganiseerd hebben en onder de bezielende leiding van Henk Hietbrink zullen we beslist een mooie en leerzame avond hebben.
We verzamelen ons op de parkeerplaats van de Sporthal aan de Hassinklaan in Epse en vertrekken daar om 19.30 uur. Aan deelname aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Opgave graag voor 20 juni bij een van de commissieleden, zie de vermelding onderaan dit artikel.
U kunt ons die avond bereiken onder telefoonnummer 06-49944172.

Middagexcursie zaterdag 19 augustus
We stellen u voor een kijkje te gaan nemen rond de Nieuwstad in Zutphen onder leiding van stadsarcheoloog Michel Groothedde. Zijn lezing van 26 januari 2017 in Almen is mede aanleiding om deze wandeling bij u aan te bevelen.
We verzamelen ons bij de ingang van het gebouw van het voormalig Stedelijk Museum, Rozengracht 3 in Zutphen en vertrekken daar om 14.00 uur, de wandeling duurt anderhalf tot twee uur.
De kosten voor deelname zijn € 5 per persoon; de groepsgrootte is maximaal vijfentwintig personen. Opgave graag voor 12 augustus bij een van de commissieleden.
Op deze middag zijn we bereikbaar onder telefoonnummer 06-49944172.

Dagexcursie dinsdag 12 september
Deze keer gaan we niet zo ver van huis: naar Twente. We vertrekken om 08.30 uur bij de kerk in Gorssel en verwachten daar rond 18.00 uur weer terug te zijn. We gaan eerst naar Vriezenveen om een bezoek te brengen aan het Historisch Museum. Daar krijgen we een rondleiding met gidsen, er is een lift en het gebouw is rolstoeltoegankelijk.
De reden om dit museum in het programma op te nemen is, dat een hele verdieping is ingericht met een prachtige expositie over de ‘Rusluie’ in Sint-Petersburg. Een mooie aanvulling op de lezing die op 16 februari van dit jaar in Harfsen is gehouden, maar ook heel interessant voor degenen die niet bij die lezing waren.
De lunch gebruiken we bij HCR Tante Sien in Vasse en vandaar rijden we door het Natuurgebied Springendal naar Ootmarsum. De tijd die we in Ootmarsum doorbrengen kunt u naar eigen voorkeur invullen, we hebben daarvoor voldoende adviezen: u zult tijd tekortkomen!
Het volledige programma kunt u lezen in het augustusnummer van Ons Markenboek. De kosten bedragen € 45 per persoon. Wilt u zich nu alvast opgeven, om zeker te zijn van een plaats, dan is dat natuurlijk mogelijk.

We hopen dat we voor u een aantrekkelijk programma hebben opgesteld en zien uw opgave bij een van de commissieleden graag tegemoet.

Met vriendelijk groet,
de excursiecommissie

Willy Holtslag-Harkink tel. 0575 432058,
Henk Pelgrum, tel. 0575 431781,
Lyda te Linde, tel. 0575 517369
Henk Bruil, tel. 0575 491822

Deze tramrails zijn reeds lang uit het Gorssels landschap verdwenen.
Waarschijnlijk is dit het Wielewaalpad. De tramrails werden in 1948 verwijderd.

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu