Boek Gorssel - De Elf Marken

Ga naar de inhoud

Boek Gorssel

Werkgroepen
GROOT NIEUWS:


Gorssel van Agrarische Gemeenschap tot Forensendorp
Na zeven jaar noeste arbeid presenteert de werkgroep ‘boek Gorssel ‘ van de Historische Vereniging de Elf Marken het boek ‘Gorssel van Agrarische Gemeenschap tot Forensendorp’.
Rijk geïllustreerd met foto’s en kaartjes geeft het boek met een prettig leesbare tekst niet alleen de geschiedenis van het dorp weer, maar beschrijft het ook de veranderingen die zich op allerlei gebied hebben voorgedaan.
Het boek leidt u vanaf de prehistorie, via de tijd van de Marken, de Franse tijd en de Ontwikkeling van de Landbouw naar de 20ste eeuw.
Veel aandacht wordt besteed aan de verenigingen, de gezondheidszorg, de middenstand, het bestuur en de Tweede Wereldoorlog.
De vele gesprekken die de werkgroepleden hebben gevoerd met inwoners van Gorssel hebben een schat aan anekdotes opgeleverd waarvan een groot aantal in het boek is opgenomen.

Het boek kost € 35,00.

                                                   


Presentatie en afhaalmomenten:
De officiële presentatie van het boek is op vrijdag 30 november om 19.30 uur in de Protestantse kerk in Gorssel.
De vooraf aangevraagde boeken kunnen op deze avond vanaf 20.30 uur in de kerk afgehaald worden. Dit kan eveneens in de kerk op zaterdag 1 december van 10.00 tot 13.00 uur.

Contactpersoon van de werkgroep is ons bestuurslid Jan Haijtink.

Werkgroepleden zijn:
Jan Haijtink
Nico Meerburg
Ad de Ruiter
Joop Hekkelman
Annie Hoetink
Erna de Ruiter
Roel Hendriks

Terug naar de inhoud